Sahte Microsoft Update Sitesi | SuAygırı.Com

Sahte Microsoft Update Sitesi

Yazan: Sinan Taga

Windows Vista updade ikonuUS-CERT‘in belirttiÄŸine göre etrafta düzmece bir Windows Update sitesi dolaÅŸmakta. Bu sayfada bir Urgent Install (Acil Kurulum) düğmesi bulunuyor. Bu düğmeye bastığınız zaman kötü ve zararlı bir yazılım bilgisayarınıza kuruluyor. İndirilmek üzere karşınıza çıkan dosya Microsoft tarafından imzalanmamış bir parça ve WindowsUpdateAgent30-x86-x64.exe adını taşıyor. Gene CERT’in belirttiÄŸine göre site barındırma olarak Fast Flux DNS. kullanıyor.

Bu arada Fast Flux DNS’in ne olduÄŸunu bilmeyenler içinse Wikipedia özetle ÅŸunu diyor: “Fast Flux, botnetlerin phishing ve malware saldırılarını gizlemek üzere kullandıkları ve sık sık deÄŸiÅŸen ihlal edilmiÅŸ ve ele geçilmiÅŸ sunucuların DNS olarak kullanılması”

Yani emin olmadığınız bir siteden Windows’u güncellemeyin! :)



“Sahte Microsoft Update Sitesi” için 3 cevap var.

  1. 1 LeoTheMaster

    tÅŸk ederim

2 geri izleme var

  1. 1<--> www.tusul.com
    tarafından Geri izleme - 7 Şubat 2008 (02:07)
  2. 2<--> Sahte Windows Update’e dikkat | Teknoloji HerÅŸeyim
    tarafından Dönüþ Ping - 8 Åžubat 2008 (18:27)

Yorum Yapın




Site Mozilla ve Opera gibi standartları destekleyen tarayıcılar için tasarlanmıştır. Eğer IE kullanıyorsanız şikayet etmeyin. kendi düşen ağlamaz.